Als je normaal gesproken van mening bent dat Nederlands/Vlaamse producties verschrikkelijk zijn, dan wordt het tijd om de serie Undercover op Netflix te kijken. In 2019 was seizoen 1 van de serie Undercover al te zien op de Vlaamse televisie. Momenteel wordt iedere zondag een nieuwe aflevering van seizoen 2 getoond op Netflix. In dit artikel een recensie over het eerste seizoen van Undercover.

Het verhaal van de serie Undercover

De serie speelt zich af op de grens van België en Nederland grotendeels op Camping Zonnedauw. De Vlaamse Federale Politie heeft een drugsbaas onderschept van een van de grootste XTC-netwerken van de wereld onderschept. De Nederlander Ferry Bouman is het brein achter deze criminele organisatie. Ondanks zijn fortuin brengt hij zijn meeste tijd door op de camping. De politie weet zeker dar Ferry Bouman het brein achter deze organisatie is, maar heeft bewijs nodig om hem te kunnen veroordelen. De Nederlandse en Vlaamse politie besluiten hun krachten te bundelen en zetten hun beste undercoveragenten in om de klus te klaren: de Vlaamse Bob Lemmens en de Nederlandse Kim de Rooij. Zij gaan zich als koppel infiltreren op de camping en het leven van Bouman en zijn vrouw Danielle.

De rol van de undercoveragenten worden vertolkt door Tom Waes en Anna Drijver. De rol van Ferry Bouman wordt vertolkt door Frank Lammers en de rol van Danielle Bouwman door Elise Schaap. De Vlaams-Nederlandse fictiereeks is geproduceerd door productiehuis De Mensen, in samenwerking met Proximus, Gardner and Domm, Netflix, Source Investments/DFW, Federation Entertainment, ZDF, Good Friends en de Tax Shelter maatregel van de federale overheid..  De eerste tien afleveringen van het eerste seizoen zijn in 2019 uitgezonden op de Vlaamse zender ‘een’. Seizoen 1 van deze serie is momenteel te zien op Netflix. Ook seizoen twee komt langzaam op de streamingsdienst. Iedere zondagavond is er momenteel een nieuwe aflevering te zien.

Undercover

Recensie: Undercover Seizoen 1

Vanaf de eerste minuten is de serie boeiend, spannend en ingrijpend. De makers hebben flink hun best gedaan om er een spannende verhaallijn van te maken met vooral veel spanning aan het einde van de aflevering. Je blijft kijken. Het is een echte serie om te bingewatchen. Het verhaal is een fictief verhaal, maar heeft in de grote lijnen wel gebeurtenissen die vergelijkbaar zijn met waargebeurde verhalen. De schrijvers van het script hebben zich goed verdiept in de cultuur, de gemakzucht en de stress van de drugswereld. Hierdoor is het verhaal geloofwaardig en voelt het alsof je er midden in zit. De hoofdrolspelers zijn ijzersterke vertolkers van hun rollen en ik blijf mij verbazen over onze ‘Jumbo’ man Frank Lammers. Over de veelzijdigheid van zijn karakter en zijn acteertalenten. Het is een serie die je gezien moet hebben.

Geen Netflix en toch Undercover kijken? Koop de DVD-box en geniet van deze prachtige serie!

Seizoen 1 is vanaf nu te zien op Netflix. Bekijk iedere week op zondag een nieuwe aflevering van seizoen 2.