Ben jij een echte Rollercoaster Tycoon fan? Vanaf 24 september 2020 komt Rollercoaster Tycoon 3 terug naar de PC. Het is alweer meer dan 16 jaar geleden dat de eerste versie van Rollercoaster Tycoon 3 uitkwam. Rollercoaster Tycoon 3 Complete Edition is niet alleen beschikbaar voor de PC, maar ook voor de Nintendo Switch.

Rollercoaster Tycoon 3: Complete Edition

Rollercoaster Tycoon 3 is eigenlijk de derde editie en kwam eerder al uit in 2004. Rollercoaster is een van de bekendste tycoon-spelletjes, waarbij je zelf een attractiepark kan maken. Je kunt het spel verschillende carrière spellen spelen, waarbij je bepaalde missies moet voltooien, maar het is ook gewoon mogelijk om zelf jouw spel te bepalen.

Rollercoaster Tycoon 3: Complete Edition is inclusief de uitbreidingen Soaked!- en Wild!. Dit betekent dat je je attractiepark kunt uitbreiden met een waterpark- en dierenattracties. Daarnaast kan er worden gekozen uit meer dan 300 verschillende attracties, 500 landschappen, 60 winkels en diensten en 20 verschillende dieren. De Sandbox-modus is ook weer beschikbaar!

Verschillend Rollercoaster Tycoon 3 tussen 2004 en 2020?

De eerste versie van Rollercoaster Tycoon 3 kwam uit in november 2004. Deze Complete Edition heeft ook enkele technische verbeteringen meegekregen, zoals de ondersteuning van ‘breedbeeld met een resolutie van 1080p en betere compatibiliteit voor nieuwe pc-hardware’. De game is geen remaster van de game uit 2004, maar er zullen wel visuele verbeteringen zijn doorgevoerd en ook zouden de controls zijn verbeterd. Maar in principe is er in het spel weinig veranderd. Er zijn geen nieuwe attracties, winkels, dieren of thema’s bijgekomen. Het enige voordeel is dat dit spel capabel is gemaakt voor de huidige besturingssystemen.

Rollercoaster Tycoon 3: Complete Edition

Bron Foto’s: © Frontier

Rollercoaster Tycoon 3: Complete Edition is vanaf 24 september 2020 verkrijgbaar voor PC en Nintendo Switch. Voor de PC is hij te koop (€19,99) via Steam, of beter! Hij is gratis beschikbaar (tot 10 oktober 2020) via Epic Games. Voor de Nintendo Switch kost de game € 29,99 en is te koop via de Nintendo Store.