Je bent er helemaal fan van, of je vind het helemaal niets. De Sims 4. Een game die al meer dan 20 jaar bestaat en nog altijd door verschillende generaties wordt gespeeld. Vandaag deel ik graag de review van de Sims 4 Tiny Living Accessoirespakket.

Trailer Sims 4 Tiny Living Accessoirespakket

Denk groots, bouw klein. Haal De Sims 4 Klein Wonen om het kleinste en fijnste huis te creëren, met een uniek woonkaveltype voor kleine woningen en stijlvol, ruimtebesparend meubilair. Ben je al nieuwsgierig? Bekijk hieronder de trailer.

Review: Sims 4 Tiny Living Accessoirespakket

Sims 4 Tiny Living is alweer eventjes uit en is verschenen op 20 januari 2020. De game is beschikbaar voor PC, Playstation en Xbox. De review is overigens geschreven over de PC variant van de game, maar er zullen niet zoveel verschillen zitten tussen de verschillende devices. Dit accessoirespakket is trouwens wel echt een pakket voor de echte bouwers, want je moet creatief zijn met de ruimte die je hebt! Daarna kun je lekker gaan spelen met je prachtige tiny house.

De drie rangen van een tiny house!

Er zijn drie rangen voor een tiny house. De allereerste rang is een microhuis (max 32. tegels). De tweede rang is een piepklein huis (33 tot 64 tegels). De meest gangbare rang is rang 3: een klein huis (max. 100 tegels). Iedere rang heeft voordelen voor de sim, zoals ik in het stukje hieronder heb beschreven.

Sims 4 Tiny Living

Wow! Een tiny house met twee verdiepingen..

Natuurlijk wilde ik de uitdaging aangaan voor een microhuis: een huis van minder dan 32 tegels. In mijn huis woont een gezellig koppel, dus er moest ook genoeg ruimte zijn om te leven en slapen. Een trucje dat ik heb geleerd is het plaatsen van twee vierkante blokken (4×4) op elkaar met een overlap van vier tegels. Zo maak je optimaal gebruik van alle mogelijke ruimte. De komst van de ladders in de basegame in juni 2020 geeft veel mogelijkheden om deze te gebruiken in een tiny house met twee verdiepingen.

Sims 4 Tiny Living

Een ruimte om te werken, slapen, wonen en natuurlijk sporten!

Een sportieve sim heeft niet zoveel ruimte nodig om zijn sit-ups te doen. Het voordeel van het wonen in een microhuis, is dat er allerlei voordelen zijn voor het leven van jouw sim! De vaardigheden worden twee keer zo snel ontwikkeld en alle voorwerpen krijgen een comfortbonus. Voor tortelduifjes fijn, want de relaties lijken hier gemakkelijker te ontwikkelen én niet geheel belangrijk! De planten in de tuin van een microhuis zijn helemaal gelukkig, want ze ontwikkelen twee keer zo snel. Een ideale plek voor een startende sim of koppel!

Sims 4 Tiny Living

Kleine brandjes, grote brandjes

Het nadeel van zo’n klein huis is dat alles behoorlijk compact is.. Mijn mannelijke Sim wilde gebruik maken van het nieuwe dakterras, maar alles vatte vlam! (Natuurlijk komt dit door zijn slechte kookvaardigheid, maar het zat eventjes niet mee). De brandweer had er ook niet heel veel zin in. Gelukkig heeft iedereen het overleefd.

Overigens wilde ik graag een trucje laten zien voor het maken van een micro huis. Op de tweede verdieping maak ik vaak een extra terras met aan de achterkant een trap naar beneden. Hierdoor wordt het niet gezien als woonruimte, maar kun je er wel een gezellige buitenplaats van maken.

Sims 4 Tiny Living

En dan.. Sterft je Sim door het Murphy bed

Een super handig object op het eerste gezicht natuurlijk. Je bespaart met een inklapbaar bed natuurlijk een hoop ruimte. Nadat mijn mannelijke Sim de barbecue in brand had gestoken bleek mijn vrouwelijke Sim een nieuwe manier gevonden te hebben om te overlijden. Je Sim kan sterven door het Murphy-bed wanneer deze kapot is of niet voldoende functioneert. Als je de handigheidsvaardigheid genoeg hebt ontwikkeld, dan kun je hem upgraden en is het bed veilig om te slapen.. Voor je zo ver bent.. Je weet nooit wat er kan gebeuren.

Sims 4 Tiny Living

Mijn mening:

Persoonlijk vind ik dit een van de leukste accessoirespakketten die ik in mijn verzameling heb. Ik ben een echte Sims speler en ik ben dol op bouwen en spelen. De items in het pakket zijn erg handig en er zit ook eindelijk mooie kleding voor de mannelijke sim in. Het Murphy bed gebruik ik eigenlijk nauwelijks. Ik vind het vervelend als ik mijn Sim wordt vermoord door een opklapbed. De andere meubels zijn zeer geliefd in mijn creaties. Wil je mij graag volgen op Origin? Voeg mij dan toe via mijn ID: TessaVerkie. Daar vind je ook het huis uit deze review en andere huizen.

De game is beschikbaar voor PC, Playstation en Xbox.