Sony heeft eindelijk de prijs en releasedatum van de Playstation 5 onthuld. De console heeft namelijk twee prijzen: 399 euro en 499 euro. Daarnaast komt de spelcomputer op 19 november naar Nederland. Meer weten over deze spelcomputer?

De nieuwe Playstation 5

Sony komt uit met twee verschillende modellen voor de spelcomputer. Het eerste model kost 399 euro en het enige verschil is dat je hier geen CD in kan doen. Het tweede model kost 499 euro en hier kan je wel een CD in doen. De release datum van de spelcomputer is helaas wel een week later in Nederland, in de Verenigde Staten, Canada, Japan en nog een aantal andere landen komt de spelcomputer namelijk al op 12 november uit.

Op bol.com kan je de spelcomputer al vooraf reserveren. Maar je moet wel geluk hebben. Momenteel is hij namelijk uitverkocht.

Playstation 5

Bron foto: Sony Nederland

Playstation 5 Games

Naast de nieuwe spelcomputer, komt Sony ook uit met een aantal exclusieve titels. Zo werden er beelden getoond van:

  • Final Fantasy 16
  • Deathloop
  • God of War: Ragnarok
  • Spider-Man: Miles Morales
  • Hogwarts Legacy
  • Call of Duty: Black Ops Cold War
  • Demon’s Souls

Het nieuwe God of War spel en Hogwarts Legacy staan echt hoog op mijn verlanglijstje!

Bekijk hier het hele evenement:

Productieproblemen?

Sony gaf eerder al aan dat ze kampen met productieproblemen. In plaats van 15 miljoen consoles verwacht Sony 11 miloen Playstation 5-modellen te kunnen produceren. Dit komt doordat ze niet genoeg chips kunnen produceren die de Playstation 5 juist nodig heeft. Hopelijk heeft dit geen gevolgen voor de beschikbaarheid in Nederland.

Nog een andere spelcomputer?

Naast de Playstation 5 komt Xbox ook uit met een nieuwe spelcomputer. De concurrent is vooral de Series S, die 299 euro gaat kosten. Een koopje natuurlijk voor een spelcomputer. De Xbox Series X zal daarnaast 500 euro gaan kosten en verschijnt op 10 november. Lees hier meer over de nieuwe Xbox series.

Ga jij de spelcomputer kopen?