Eindelijk is het zover! Een RPG-game in de wereld van Hogwarts, natuurlijk bekent van Harry Potter. De onthulling van de nieuwste game van Warner Bros werd bekend gemaakt, tijdens de Sony Presentatie over de nieuwe Playstation 5 op 16 september 2020. De nieuwste playstation komt overigens uit op 10 november 2020 en gaat rond de 500 euro kosten. Naast Hogwarts Legacy werd ook de nieuwste game van God of War 5: Ragnarok aangekondigd.

Hogwarts Legacy brengt de magische wereld naar jouw scherm

De nieuwste game van Warner Bros werd tijdens de Sony Presentatie onthuld en zal uitkomen in 2021. Het allereerste rollenspel in de open wereld van de tovenaarswereld. De game is geschikt voor de komende generatie consoles, zoals Playstation 5 en Xbox Series X, maar niet getreurd, de game wordt ook geschikt voor andere consoles. In de video hieronder is de trailer van de game te zien.

Wat maakt Hogwarts Legacy anders dan andere Potter-games

De Hogwarts Legacy speelt zich af rond 1800. Hogwarts, in het Nederlands Zwijnstein, is bekend van de fantasy-boeken reeks van J.K. Rowling. In het verleden zijn al verschillende Harry Potter games uitgebracht, maar dit spel zal volledig anders zijn. Dit verhaal gaat 200 jaar terug in de tijd. Het spel speelt zich af in de wereld van Harry Potter, maar het verhaal van Harry Potter bestaat (nog) niet in de game. Jij, de speler, schrijft jouw eigen verhaal.

De nieuwste Warner Bros game is ontwikkeld door Avalanche Software en uitgegeven door Portkey Games. Hogwarts Legacy wordt in 2021 uitgebracht op PlayStation 4, PlayStation 5, Xbox One, Xbox Series X/S en Microsoft Windows (PC). De exacte releasedatum zal op een ander moment bekend gemaakt worden.

Wil je alle nieuwtjes blijven volgen rondom Hogwarts Legacy? Meld je aan op de socials of de website van de game en blijft op de hoogte van toekomstige aankondigingen, zoals de releasedatum.

Bron Foto: © Warner Bros. Pictures.