Words on Bathroom Walls is een Young-Adult boekverfilming over mentale klachten. Adam lijkt een normale tiener, tot hij te horen krijgt dat hij lijdt aan schizofrenie. Hij doet er alles aan om dit te verbergen voor de buitenwereld. De film is vanaf 19 november* 2020 te zien in de bioscoop. De film is gebaseerd op het gelijknamige boek, geschreven door Julia Walton. In verband met de nieuwe maatregelen is de releasedatum van de film uitgesteld. Wat de nieuwe releasedatum wordt is nog niet bekend.

Words on Bathroom Walls

Middelbare scholier Adam heeft al tijden last van psychologische klachten. Na een psychose tijdens scheikunde wordt Adam in het midden van zijn laatste jaar van school gestuurd. Hij krijgt de diagnose schizofrenie. Met behulp van een experimenteel nieuw medicijn en de steun van zijn moeder Beth, schrijft Adam zich in bij een nabijgelegen katholieke school om zijn diploma te halen. Zijn schizofrenie gaat gepaard met waanvoorstelling, maar hij besluit om zijn aandoening geheim te houden en doet zijn best om de aandacht te vermijden. Tot hij bevriend raakt met zijn briljante klasgenoot Maya. Adam begint eindelijk een gevoel van hoop te ervaren en het gevoel erbij te horen. Stiekem stopt Adam met zijn nieuwe medicatie, waardoor zijn visioenen terugkomen met een hernieuwde kracht…

De film is geregisseerd door Thor Freudenthal. De hoofdrollen zijn weggelegd voor Charlie Plummer (Adam) en Taylor Russell (Maya). Daarnaast zijn ook AnnaSophia Robb, Beth Grant, Andy Garcia, Walton Goggins, Molly Parker en Devon Bostick terug te zien in de film. De soundtrack is in handen van The Chainsmokers.

Benieuwd naar het boek?

De film Words on Bathroom Walls is binnenkort te zien in de bioscoop.