Het is alweer ruim 15 jaar geleden dat de laatste film van de filmtrilogie ‘The Lord of The Rings’ te zien was in de bioscoop. Vanaf 8 oktober 2020 brengt Warner Bros. Nederland het eerste deel van de trilogie ‘The Fellowship of the Ring’ terug naar het witte doek. De andere delen zullen later volgen. Een reeks die gezien moet worden op een groot beeld en natuurlijk perfect geluid.

The Lord of The Rings in de bioscoop

In de eerste drie jaar van deze eeuw bracht regisseur Peter Jackson de boekentrilogie van J.R.R. Tolkien op epische wijze naar het grote doek. De drie “The Lord of the Rings”-films waren een enorm succes en trokken in Nederland samen bijna 7 miljoen bezoekers naar de bioscoop. De films staan alle drie nog altijd in de lijst van tien best bezochte films van de afgelopen 25 jaar. De trilogie werd in totaal genomineerd voor 30 Oscars, waarvan er 17 werden verzilverd (onder andere ‘Beste Film’ en ‘Beste Regisseur’ voor “The Lord of the Rings: The Return of the King”).

Voor de eerste keer worden de films in de Nederlandse bioscoop uitgebracht als ‘extended edition’, en samen bevatten ze 144 minuten meer beeldmateriaal dan de oorspronkelijke bioscoopversies. Eerder bracht Warner Bros. Pictures Nederland met succes klassiekers als “Elvis: That’s The Way It Is”, “Blade Runner”, “Woodstock”, “2001: A Space Oddysey”, “The Shawshank Redemption” en de “Harry Potter”-films al tijdelijk terug in de Nederlandse bioscoop.

Waar gaan de drie films over?

Het is natuurlijk niet vanzelfsprekend dat iedereen deze films heeft gezien. Een korte beschrijving van deze drie films is hieronder te lezen:

“The Lord of the Rings: The Fellowship of the Ring” (Vanaf 8 oktober 2020)

Een eeuwenoude ring, die jaren zoek is geweest, wordt gevonden en komt bij toeval terecht bij de kleine Hobbit Frodo. Als de tovenaar Gandalf erachter komt dat deze ring eigenlijk de Ene Ring is waar de slechte Sauron naar op zoek is, gaat Frodo samen met Gandalf, een Dwerg, een Elf, twee Mensen en drie andere Hobbits op een groots avontuur om deze te vernietigen.

“The Lord of the Rings: The Two Towers” (Vanaf 15 oktober 2020)
Frodo Baggins en de Fellowship zetten hun zoektocht voort om de Ene Ring te vernietigen en strijden tegen het kwaad van de Duistere Heer Sauron. De Fellowship is verdeeld en merkt nu dat ze verschillende wegen inslaan om Sauron en zijn bondgenoten te verslaan. Hun bestemming ligt nu bij twee torens: de Orthanc-toren in Isengard, waar de corrupte tovenaar Saruman wacht en het fort van Sauron in Baraddur, diep in het donkere land van Mordor.

“The Lord of the Rings: The Return of the King” (Vanaf 22 oktober 2020)
De laatste strijd om Midden-aarde begint. Frodo en Sam, geleid door Gollum, zetten hun gevaarlijke missie voort in de richting van de branden van Mount Doom om de Ene Ring te vernietigen. Aragorn worstelt om zijn nalatenschap te vervullen terwijl hij zijn in de minderheid zijnde volgelingen leidt tegen de groeiende macht van de Duistere Heer Sauron, zodat de Ringdrager zijn zoektocht kan voltooien.

Lord of the rings

Bron Foto’s: © Warner Bros. Pictures.

De voorverkoop start op vrijdag 18 september via de reguliere voorverkoopadressen. De films zijn vanaf 8 oktober in ruim 75 Nederlandse bioscopen te zien.