Schrijf het alvast in je agenda, want vanaf 17 december 2020 komt ‘Dune’ naar de Nederlandse Bioscoop. Warner Bros. publiceerde deze week de eerste officiële trailer van de aankomende sciencefictionfilm. De ‘voor een Oscar genomineerde’ Dennis Villeneuve regisseert ‘Dune’, naar de gelijknamige bestseller van Frank Herbert. In 1984 werd er al eerder een film gemaakt van dit boek van Frank Herbert. Er wordt dus een nieuwe film uit gebracht op het bestaande verhaal van het boek.

Dune is een boekverfilming in een nieuw jasje.

‘Dune’ (of Duin) vertelt het mythische en emotionele heldenverhaal van Paul Atreides, een briljante en begaafde jongeman die tot grootse dingen is voorbestemd. Hij moet naar de gevaarlijkste planeet in het universum om de toekomst van zijn familie en volk veilig te stellen. Ondertussen wordt er door een kwaadaardige heerschappij gestreden om de kostbare grondstof, genaamd specie van de planeet (een stof die alleen daar te winnen is en in staat is het menselijk vermogen te vergroten). Alleen degenen die hun angst weten te overwinnen zullen het overleven. De film is een goede combinatie van actie, avontuur en fantasy. Het verhaal is gebisseerd op het boek geschreven door Frank Herbert uit 1965.

In de film spelen o.a. Timothée Chalamet, (bekend van “Call Me By Your Name” en “Little Woman”), Rebecca Ferguson(“Stephen King’s Doctor Sleep”, “Mission: Impossible – Fallout”), Oscar Isaac (de “Star Wars”-franchise), Josh Brolin (“Milk”, “Avengers: Infinity War”) en veel meer bekende namen, zoals Stellan Skarsgård, Dave Bautista, Stephen McKinley Henderson, Zendaya, David Dastmalchian, Chang Chen, Sharon Duncan-Brewster, Charlotte Rampling, Hason Momoa en Javier Bardem. De muziek is overigens gecomponeerd door de bekende Duitse componist Hans Zimmer, natuurlijk bekend van o.a. The Lion King en Pirates of the Caribbean.

Dune

Bron Foto: © Warner Bros. Pictures.

“Dune”, een film van Warner Bros. Pictures en Legendary Pictures, is vanaf 17 december 2020 in de Nederlandse bioscoop te zien.