Het is tijd om op avontuur te gaan naar het Victoriaanse Engeland en ontmoet het jonge zusje van Sherlock Holmes. Geniet van een avondje voor jezelf of kijk deze film met het hele gezin. Vanaf 23 september 2020 is Enola Holmes, geproduceerd door Legendary, te zien op Netflix. Naast deze film brengt Legendary in samenwerking met Warner Bros ook de sciencefiction film Dune uit.

De vrouwelijke detective – én het kleine zusje van – Enola Holmes

Samen met haar moeder groeit Enola Holmes op in een groot landhuis in een dorpje in Engeland. Haar broers, de bekende detectives Sherlock Holmes en Mycroft Holmes, sturen regelmatig geld op om van Enola een echte dame te maken. Enola moet een geschikte man vinden om mee te trouwen, maar in plaats van borduurlessen leert ze vechten en lees ze alle boeken die ze kan vinden. De appel valt niet ver van de boom, want net als haar broers is ze nieuwsgierig en vindingrijk. Tot haar moeder plotseling verdwijnt.

De personage Enola Holmes komt verder niet voor in de officiële Sherlock Holmes boeken. Het verhaal van Enola is geschreven door Nancy Springer, die sinds 2006 is begonnen met een boekenreeks over de vrouwelijke detective, het kleine zusje van de beroemde detective Sherlock Holmes.

De rol van Enola wordt vertolkt door Millie Bobby Brown. Deze actrice is geen onbekende voor Netflix, want ze speelt ook de rol van Eleven in de Netflix-serie Stranger Things. De rol van Sherlock Holmes wordt gespeeld door Henry Cavill. De rol van de oudste broer, Mycroft Holmes, wordt gespeeld door Sam Clafin. De regie is gedaan door Harry Bradbeer en het scenario door Jack Thorne.

Bron Foto’s: ©Netflix & Legendary

Deze film heeft een leeftijdsnotering voor kinderen vanaf 9 jaar. Een leuke film om alleen, maar ook samen met je gezin te kijken. De film duurt in totaal 123 minuten.

Het verhaal van Enola Holmes is geschreven door Nancy Springer en verfilmd door Legendary. De films is vanaf 23 september 2020 te zien op Netflix!