Wie Zonder Zonde Is is de tweede thriller van Bo Svernström over politie-inspecteur Carl Edson. Er wordt een meisje vermoord aangetroffen in een grot, niet ver van haar school. Ze is vermoord met een stomp voorwerp, maar wie heeft het gedaan en waarom? Carl Edson probeert samen met zijn collega’s deze vragen op te lossen en hoe dat gaat wordt in deze spannende thriller verteld.

De tweede verhaallijn gaat over Robert Lindström. Hij vermoordde zijn beste vriend op elfjarige leeftijd met een blok beton. Omdat hij nog zo jong was en omdat er een gesprek aan bewijs was, werd Robert nooit veroordeeld. Voor de buitenwereld was hij daarentegen altijd schuldig.

Onverwacht bezoek

Op een gegeven moment klopt er een journalist bij hem op de deur, die toch twijfelt aan of Robert wel zijn beste vriendje had vermoord. Lexa wil de zaak opnieuw onderzoeken en vervolgens hier een boek over schrijven. Heeft Robert wel daadwerkelijk de moord gepleegd of was het iemand anders? Toch lopen ze tegen een hoop zaken aan.

Het verhaal draait dus eigenlijk helemaal om Robert en zijn verleden. Heeft hij wel de moord gepleegd of was het iemand anders? De plot zit uitstekend in elkaar en bouwt de spanning echt op. Dit laat duidelijk zien dat Bo Svernström een verteller is die geen steekje loslaat.

Wie zonder zonde is is een echt thriller en het heeft alle elementen die dit genre zo succesvol maken. Het boek begint wat onduidelijk, wat de spanning juist opbouwt. We leren Robert langzaam kennen en leren steeds meer over de verschillende personages in het boek. Vervolgens komt er een moordzaak aan de pas, die de duistere verledens en de karakters van de personages versterken. Tijdens het lezen van het boek denk je steeds meer aan mogelijk verdachten en denk je steeds de moordenaar van de verschillende zaken te pakken te hebben. Maar niks is minder waar.

Een eigen motief voor elk personage

Liefhebbers van thrillers moeten dit boek zeker gelezen hebben. De auteur weet goed de spanning op te bouwen en weet de lezer tot het laatste moment van gedachten te veranderen. Ik heb veel boeken gelezen, maar zelfs ik had het einde van dit boek niet verwacht. Ieder personage heeft namelijk een eigen motief en deze motieven zijn allemaal even geloofwaardig.

De rustige schrijfstijl, de korte zinnen en vooral ook de korte hoofdstukken, zorgen ervoor dat de lezer het boek niet neer wil leggen. Svernström houdt continu de vaart erin en door de afwisseling wil je steeds meer te weten komen over de personages. Wie dus een spannende thriller zoekt, moet zeker Wie zonder zonde is van Bo Svernström lezen. Echt een aanrader!

Cijfer: 9/10

Meer spannende boeken lezen? Bekijk dan de recensie van De Bijenhouder van Aleppo!

Over de schrijver van deze blog post

Celine Klooster is al zes jaar blogger op verschillende blogs, zoals The Beautyboulevard, The Blog Boss en Moestuin Stekjes. Boeken en gamen vindt ze allebei geweldig en soms leest ze een dik boek binnen één dag uit.